Пускат парното, къде и кога? Няколко топлофикации в страната започват поетапното

...
Пускат парното, къде и кога? Няколко топлофикации в страната започват поетапното
Коментари Харесай

Пускат парното, къде и кога?

Пускат парното, къде и по кое време? Няколко топлофикации в страната стартират поетапното стартиране на отоплението на клиентите си от понеделник, 7 ноември. Топлофикация Сливен пък превключи на зимен режим от петък, 4 ноември, написа „ Телеграф “.В София се чака седмичната прогноза от Националния институт по метеорология и хидрология, с цел да разгласи по кое време ще пуснат топлото в столицата.

Гражданите на Сливен първи ще стартират да се греят на радиаторите. В известие на сдружението изясняват решението си, че постъпили в сдружението заявки за включване на отоплението поради захлаждане на времето.

Първо топлото ще бъде включено на детски и здравни заведения, по-късно на учебни заведения и други. Трети подред ще бъдат стоплени публичните и стопанските здания и последни – жилищните здания, обясниха от топлофикационното сдружение.

На 7 ноември ЕВН Топлофикация Пловдив и Топлофикация Русе ще стартират в същата поредност да пускат парното отопление в двата града. Топлофикациите към този момент са присъединили парното на някои здания, които са изявили категорично желанието си.

От ЕВН Топлофикация Пловдив прецизират, че в случай че външните температури в идващите дни се усилят, всички абонатни станции в града под тепетата са с автоматизирано контролиране и подаването на топлинна сила ще бъде понижено.

Столичното парно също заяви, че е присъединило радиаторите на стотина свои клиенти – компании, посолства, лечебни заведения и няколко жилищни здания.

Има цялостна подготвеност за стартиране на топлото, само че се изчаква осъществяване на нормативно изискваните условия – три поредни дни с плюс 12 градуса междинна денонощна температура и дълготрайна прогноза за захлаждане. Тези условия съгласно прогнозите на синоптиците ще бъдат изпълнени чак в края на другата седмица, а от 15 ноември се чака трайно захлаждане.

За качествено стартиране на отоплението е належащо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на най-много, припомят от сдруженията. Това ще разреши дейно обезвъздушаване на отоплителните тела. Чак по-късно може да стартира контролиране степента на загряване с радиаторните вентили.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР